Ето как ще бъде защитена от хакерски атаки новата Е-система за безплатни направления за PCR тестове

Спецификациите на системата са публикувани преди около месец на сайта ни. Тестовата постановка също е от толкова време на сайта ни. До вчера системата беше в тестови режим. От днес тя е в работен режим.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18535

Това обяви на бирифинг Валентин Мундров от "Информационно обслужване" по време на представянето на системата за издаване на електронно направление за безплатен PCR тест.

"Нека не забравяме, че това е нещо ново за самите потребители на този медицински софтуер и е възможно да има проблеми, както при пациентите, така и при лекарите, лабораториите и МЗ. На този етап не можем да дадем точен брой на лекарите, които са си обновили софтуера и ще могат да издават направления за безплатен PCR тест. Съгласно закона за електронния подпис и електронния документ -  задължително трябва да се знае кой е подписал електронния документ. Това е причината да има електронен подпис - да защитим системата, лекарите и лабораториите от хакерски атаки", разкри още той.

Жени Начева: Е-направление е първата стъпка към е-здравеопазване

"С тази ситема ще поставим всички на едни равни начала и всички ще имат пълен и равен достъп до нея, като ще могат да се интегрират. Надяваме се в следващите дни да почнем да получаваме много повече информация от системата. Взели сме всички мерки за защита и да няма претоварване", заявиха още от "Информационно обслужване". 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18535

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.12.01 | 12:52
    Демек,никак.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет