Районният център по трансфузионна хематология в Плевен получи апарата за извличане на кръвна плазма, дарен от ГЕРБ

Районният център по трансфузионна хематология в Плевен получи апарата за извличане на кръвна плазма, дарен от ПП ГЕРБ. Още един такъв апарат ще получи и центърът в Стара Загора. Машините са изработени от лицензирана германска фирма, посочена от българските здравни власти. Закупени са със 173 хил. лв. от партийната субсидия на ГЕРБ по предложение на председателя на партията Бойко Борисов

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18884

„Центърът в Плевен обслужва общо 6 области в Северна България. Ето защо наличието на такава апаратура от най-ново поколение именно тук в Плевен ще помогне за спасяването на много човешки животи”, каза областният координатор на ПП ГЕРБ – Плевен Мирослав ПетровМирослав ПетровМирослав Николов Петров е роден на 21 ноември 1967 г. и е Областен управител на Област Плевен. Той.

Директорът на Районния център по трансфуционна хематология в Плевен д-р Ани Цочева бе категорична, че благодарение на дарената апаратура и консумативи центърът вече е напълно готов за работа. „Процедурата по извличане на реконвалесцентна плазма трае близо 50 минути. От едно даряване биха могли да бъдат получени 3 стандартни дози, така един дарител ще помогне на трима пациенти, нуждаещи се от такова лечение“, обясни д-р Цочева.

Получената апаратура ще може да се използва и за обучение на студентите в МУ – Плевен, информира проф. Славчо Томов - ректор на висшето учебно заведение.

На трети декември Изпълнителната агенция по лекарствата ще посети Районния център по трансфузионна хематология. Тя ще провери цялото оборудване и готовността на центъра за произвеждане на реконвалесцентна плазма.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18884

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.30 | 18:39
    Тези апарати са купени с парите на българските данъкоплатци , а не на ГЕРБ , това ,че управляващите трупат средства в банките от така наречените субсидии , а в същото време харчат за предизборен пиар пак народни средства с обиколките с джипа , натоварен с министри, г-жа Караянчева с целия си антураж и охрана обикаля страната не е ли доказателство ,че дарителите са българските граждани . Дарение е когато със собствените си заплати начело с председателя на партията им доставят апаратите,другото е популизъм
  2. 2020.11.30 | 18:37
    Дари го Герб с нашите пари,смешници!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет