Нова организация в болниците в Пловдив ще улеснява хоспитализирането на пациенти от Спешна помощ

Всяка болница, в която има COVID отделение, да гарантира легла само за хоспитализация на пациенти от Спешна помощ, реши на свое заседание Медицинският щаб в Пловдив. Решението има за цел да спре разкарването и забавянето на линейките, както и да осигури навременното настаняване на пациентите за лечение, съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18336

Тя допълни, че е недопустимо при 20 болници на територията на областта и разкрити близо 1100 легла да продължаваме да бъдем свидетели на върнати линейки и пренасочване от една болница към друга.

65 нови жертви на COVID-19 у нас, жена на 32 г. е сред починалите без заболявания

По думите ѝ са били обсъдени два варианта. Първият - да се определят 6 болници като дежурни за спешна помощ, а останалите да приемат пациенти, които са отишли със собствен превоз на място. Вторият вариант е приетият от болниците, а именно, от общия брой легла да бъде гарантиран определен брой само за Спешна помощ, за да се обезпечат тежките случаи.

Освен това всяка болница трябва да направи така своята организация, че леглата да бъдат налични ежедневно. Тя обясни, че така малко над 80 легла ще бъдат за болни, транспортирани от спешните екипи. Броят им е съобразен с хоспитализациите на хора със симптоми с COVID-19 за денонощие от Спешна помощ. Останалите близо 1000 легла ще останат за хора, които сами отиват до болниците.

От своя страна Спешна помощ поела ангажимент, това да се случва равномерно по болниците, според състоянието на пациента и в кои отделения са интензивните легла.

"За пациентите от Спешна помощ трябва да има легла, защото реално това са най-тежките случаи, предимно на възрастни хора и с хронични заболявания. Достатъчно голям филтър упражняваме, за да не натоварваме излишно болниците", обясни директорът на ЦСМП д-р Иван Стойнов, цитиран от БТА.

Областният управител припомни, че болниците нямат право да връщат пациенти заради липса на положителен ПСР тест за COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18336

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.12.22 | 17:08
    СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

Избрано от Интернет