Проф. Генчо Начев предупреди да не се страхуваме да ходим на лекар заради COVID-19

От по-висока камбанария трябва да се мисли и за ситуацията в икономиката. Грубо казано да не стане така да спасим хората, а да няма с какво после да се препитават те. Трябва да има съотношение между двете неща. Това мнение изрази проф. Генчо Начев, директор на УМБАЛ "Света Екатерина".

Пред бТВ той подчерта, че най-важното е животът на хората. Според професора трябва да има изпълнение на мерките и контрол. Резултатът от сегашното затягане пък ще се види след третата седмица, обясни той.

За последните 24 часа: По-малко заразени и по-малко починали от COVID-19

"Пневмонията в белия дроб води до повишаване налягане на кръвта и се получава сърдечна недостатъчност. Този вирус директно засяга миоцидните клетки на сърцето. Образуват се тромби в съдовете, които хранят мускулите на сърцето", обясни проф. Начев.

Хората със сърдечни заболявания са по-застрашени, предупреди той. И препоръча ядрено-магнитен резонанс за всички пациенти, прекарали COVID-19.

Проф. Генчо Начев не поиска да препоръча нищо като превенция. Заръча обаче на всички със заболявания и усетят някакво неразположение да отидат на лекар. 

"Забелязвам, че хората отлагат. Неглижират симптомите", посочи докторът.

За своя учител проф. Александър Чирков проф. Генчо Начев разказа само положителни неща. Починалият специалист е оставил трайна следа у своите колеги.

"Беше един фантастичен човек. Учител и в живота. Той ни учеше да не обръщам внимание на клюките и злобата. Да се отнасям положително, защото това предпазва сърцето. И същевременно да правим добро", посочи още проф. Генчо Начев.

Коментари

 1. 2020.11.30 | 10:11
  Не искам да ходя в "болница" и да ме "лекуват", дори не давам да ме докосват и преглеждат тия убийци!И дори и да променят законите и Конституцията и насила да искате да ме лекуват с полиция и жандармерия да искате да ме вкарат в "болница" ще се съпротивлявам докато мога да дишам и имам муниции!!!
  1. 2020.12.02 | 14:56
   моят син е на 20 и той не иска да поди на лекар като теб,но като се замисля и като гледам статистиката май сте правирто напоследък повечето дето влязоха излязоха напред с краката
 2. 2020.11.30 | 09:51
  Гонят ви поради следните причини: Първо въпреки високият риск за живота им и огромните усилия, които те полагат за спасяването на хиляди хора, но не ги уважавате, второ цените вашия живот, но не спазвате мерките за им помагате и не ги цените , това че им малки изключения не значи че всички лекари са еднакви!
  1. 2020.11.30 | 10:13
   Медицински фашисти, концлагерни "доктори" и убийци!
 3. 2020.11.30 | 08:18
  НИЕ И ДА ИСКАМЕ ДА ХОДИМ ЛЕКАРИТЕ НИ ГОНЯТ КАТО МРЪСНИ КУЧЕТА
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет