Д-р Халил: Хората да потърсят лекарска помощ, ако симптомите не отминават до 6-7 ден

  • 29 ноември 2020 09:03

  • 30786
  • 6
© Кадър Нова телевизия

„Хората трябва да разберат, че нещата са сериозни. Ако симптомите не отминават първите 6-7 дни след положителен PCR тест, трябва да се търси лекарска помощ. След това се получават затруднения и за нас, и за пациентите”, заяви пред Нова телевизия категорично началникът COVID-отделение на Втора градска болница в София д-р Бруск Халил. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

„Като основен симптом е задухът, който не преминава. Главоболието също, при някои се появява конюнктивит. Наблюдава се различна симптоматика”, допълни медикът.

Според него въведените мерки ще помогнат за овладяването на пандемията и след Коледа ситуацията ще се успокои.

„Очакваме 50% намаление на броя около Коледните празници и Нова година. Всеки месец същият процент може да намалява. Вероятно е да има трета вълна в страната чак през лятото”, заяви още д-р Халил.

В отделението за лечение на коронавирус във Втора градска болница няма капацитет за приемане на още болни. Основен проблем е липсата на персонал заради заразяване на медиците.

„Пуснахме обява, но никой не е откликнал. При нас има само един доброволец”, обясни лекарят.

 

Лекар с коронавирус избра да работи на първа линия

Той каза, че болницата разполага с достатъчно количество „Ремдесивир”, с който се лекуват тежките случаи. Налична е и необходимата медицинска екипировка.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
30786 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.11.29 | 09:28

1
Хубаво викаш докторе ама като заразените не ги приемат никъде а лекарите лекуват само по телефона. Единствените които приемате за лечение веднага това са политиците което си е чиста дискриминация. За това вече и лекарите са толкова мразени колкото и политиците.

2020.11.29 | 12:38

6
Има такова нещо.
боковид до 2020

2020.11.29 | 10:39

5
А какво да прайм, дофтора, линейка ли да викаме, дето не идва, да ходим в болницата, където не приемат или да се обадим на личния по телефончето? Или в шатрата пред бившите поликлиники за ено отрицателно по бързата процедура?
Реклама ДКК

2020.11.29 | 10:35

4
Ако вие сте лабораторен лекар и правите ръчно ДКК с микроскоп, но устройството ви е счупено може да пишете в Google диференциален брояч и да броите с програмата на компютъра с клавиатурата.

2020.11.29 | 10:07

2
Докторе, първо хората си плащат осигуровки с които се изплащат вашите заплати. Това, че вашите колеги заедно със здравни министри ги красиха, народа няма вина. Щом си плащаш за дадена услуга или я получаваш или ти връщат парите. Какво правите вие? Взимате парата и казвате ще видим. Добре си, може да изживееш и без нас и това го има още много преди пандемията. Така че не ми говори глупости Ами започвайте да лекувате нуждаещите се или им връщайте парите които са ви дали да отидат в частна клиника. Забелязал съм, че като видите сухото рязко се променят нещата

2020.11.29 | 10:15

3
Сега прочетох какво съм написал. Тъпия коректор на телефона е сме ил доста думи.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини