Инж. Ценков от Републиканци за България се включи като доброволец в борбата срещу COVID-19 във Видинската болница

Инж. Огнян Ценков, член на Изпълнителния съвет на „Републиканци за България“ и общински съветник в ОбС – Видин е доброволец в МБАЛ „Света Петка“, съобщиха от пресцентъра на партията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

Инж. Ценков, който бе кмет на крайдунавския град в мандат 2015 – 2019, откликна на апела на ръководството на болничното заведение за набиране на доброволци. Днес бе първото дежурство на Огнян Ценков в лечебното заведение, което обслужва 11-те общини от област Видин.

Цветанов с мрачна прогноза: Последиците от COVID-19 ще са катастрофални

Видинската болница е сред болниците, изправени пред редица трудности, основната сред които е липсата на кадри. Редица отделения са неработещи. Неврологичното отделение не работи и тежките случаи се лекуват в Ломската болница, която се намира на около 60 км от Видин. От месец март не функционира и акушеро – гинекологичното отделение. Фактът, че от 9 месеца във Видин не се раждат видинчани, е изключително притеснителен и тревожи жителите на областта.

Огнян Ценков е сред общинските съветници, които многократно поставят въпроса за нуждата от общи действия за подкрепа и спасяването на единственото държавно болнично заведение в област Видин. Инж. Огнян Ценков не счита решението си за героизъм или нещо, което се прави за аплодисметни. Решението му е продиктувано от желанието му да помогне на болницата и на своите съграждани в един труден за всички момент.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.11.28 | 14:47
  Достоен за уважение човек, БРАВО!!!
 2. 2020.11.27 | 22:51
  Ако всички от ГЕРБ дадат от заплатите си за нови болници, с нови апарати и всякаква нужна апаратура ,щяхме да сме много по-добре! Браво на човека за съпричастността и помощта!
 3. 2020.11.27 | 21:25
  Браво, човек за пример!
 4. 2020.11.27 | 16:51
  S tazi maska pod nosa v covid otdelenieto nqma da izkara dulgo....
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

Избрано от Интернет