В Covid-сектора на МБАЛ-Добрич се подготвя разкриването на реанимация

В Covid-сектора в Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич се подготвя разкриването на реанимация, в която вече безвъзмездно са извършени ремонтни работи от строителна фирма, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

По думите му настаняването на пациенти в тежко състояние с коронавирусна инфекция в обновените помещения, които ще разполагат с шест легла, ще започне до няколко дни.

В реанимацията на Covid-сектора са подменени електрически и ВиК-инсталации, настилки, облицовки и други на обща стойност близо 19 000 лева.

Болничното ръководство благодари за гражданския жест и съпричастност на управителя на фирмата Димитър Костов, който е и председател на Областното представителство на Камарата на строителите в България.

1/3 от жертвите на COVID-19 за денонощието са били без заболявания, сред тях е и 26-годишен мъж

С разкриването на реанимацията в Covid-сектора, който разполага с 60 легла и към днешния ден 95 на сто от тях са заети, ще се увеличат шансовете за спасяването на тежко болни хора от коронавирусната инфекция, казаха от болницата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет