Училищните медицински сестри в Габрово започват работа в областната болница

Медицинските сестри от детските ясли, градините и училищата ще бъдат пренасочени временно на работа в областната болница "Д-р Тота Венкова", съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18578

Заповедта е на кмета на Габрово - Таня Христова, техен работодател, а влизането й в сила е на 30 ноември, заяви Мартина Груева от общината.

Във времето, в което учебният процес се извършва неприсъствено, сестрите ще помогнат на колегите си в областната болница и ще облекчат голямата им натовареност. Те няма да обслужват болни с Covid-19 и няма да работят в ковидотделението. Разпределянето им ще е в други отделения, където липсват кадри - ортопедия, нефрология, спешен сектор.

3568 новозаразени с коронавирус у нас и още 162 починали

Възлагането на работата ще е по член 120 от Кодекса на труда, който гласи, че при производствена необходимост или престой, работодателят може да промени мястото и характера на труда за срок до 45 дни в една календарна година. Всички права на служителите се запазват, медицинските сестри имат право на болнични и отпуски.

Решението е взето заради тежката ситуация в областната болница и е свързано с писмо на болничното ръководство и молба за помощ и съдействие.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18578

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет