Болницата в Дулово спира дейността на две отделения заради липса на лекари

Многопрофилната болница за активно лечение в Дулово временно преустановява дейността на неврологичното и хирургичното отделение, съобщават от Дуловската община, позовавайки се на информация на д-р Любомир Минков, заместващ управител на болницата, предаде БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18490

Неврологичното отделение преустановява дейността си поради временна липса на лекари. Останалият медицински и немедицински персонал е в платен годишен отпуск до възстановяване на дейността.

РЗИ въвежда общи противоепидемични мерки в Силистренско

Хирургичното отделение преустановява дейността си поради високата заболеваемост на медицинския персонал, водеща до невъзможност за съставяне на график. Останалите лекари изпълняват график на дежурства по болница, а другият медицински персонал е в платен годишен отпуск.

Поради усложнената епидемиологична обстановка с COVID-19 като цяло, болницата работи с намален капацитет и недостиг на персонал. Вътрешно отделение, в което сега се лекуват единствено пациенти с COVID-19, също изпитва затруднения по отношение на медицинския персонал.

При поетапно възстановяване и завръщане на боледуващия персонал ще бъде възобновена и дейността на съответните отделения, се посочва в съобщението.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18490

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет