COVID кабинет работи от днес в шуменската поликлиника

Кабинет за преглед и консултации на пациенти със съмнения за коронавирусна инфекция работи от днес в "Диагностично-консултативен център 1" в Шумен, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18691

Областният управител проф. Стефан Желев, заедно с директора на РЗИ - Шумен д-р Пепа Калоянова и с управителя на здравното заведение д-р Магдалена Ангелова, са проверили на място създадената организация на работа и обслужване на пациентите.

Тежка ситуация в МБАЛ-Шумен

В кабинета ще се преглеждат хора със симптоми на COVID-19, които са неустановени; ще се правят пулсоксиметрия, кръвни изследвания, рентгенова снимка и бърз антигенен тест, е обяснила при проверката д-р Ангелова. Тя е уточнила, че това не е спешен кабинет и тежките случаи няма възможност да бъдат поети. Регионалната здравна инспекция предостави 200 броя антигенни теста на здравното заведение, което също е закупило тестове.

Осигурени са и необходимите предпазни средства за работа на медицинските екипи, както и препарати за дезинфекция, отбелязват от пресцентъра на областната администрация.

COVID зоната е обособена в северната част на сградата, като помещенията разполагат с отделен вход, кабинет за клиничен преглед и манипулационна за извършване на изследвания.

Кабинетът ще работи всеки делничен ден от 8.00 до 12.00 часа и от 12.30 до 16.30 часа. За да се избегне струпването на хора, ще може да се посещава след предварително записване на телефон 0895 414 747, между 8.00 и 9.00 часа, допълват от пресцентъра на областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18691

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет