Тежка ситуация в МБАЛ-Шумен

250 пациенти с коронавирусна инфекция са на лечение в МБАЛ - Шумен. 180 от тях са с положителен за COVID-19 тест, а 70 чакат резултати. Това съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление "Лечебни дейности" в областната болница, цитирана от БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18850

Към момента в отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение има седем души, от които шест са интубирани. Сред пациентите в болницата няма деца, които да са били приети за лечение с вирусната инфекция.

Вчера сутринта битката с болестта е загубила 65-годишна жена. Приетите пациенти вчера са 31, изписани като клинично здрави са 18.

В Шуменско няма възможност да бъде обособена болница само за заразени с COVID-19 и лечебно заведение за пациенти без COVID-19

"Апелираме към гражданите да спазват наложените противоепидемични мерки. Всеки ден имаме заразени колеги - и медицински, и немедицински персонал, което затруднява изпълнението на графиците. Работи се извънредно, въпреки това успяваме да поемем спешността на областта, продължават да работят и всички останали отделения в болницата", каза д-р Маринова.

Така ситуацията в шуменската болница продължава да е тежка. 

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18850

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет