В Русенско е увеличен броят на болничните легла за пациенти с коронавирус

Броят на болничните легла за лечение на пациенти с коронавирус в Русенско е увеличен от днес. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18928

Така броят на леглата за лечение на пациенти с инфекцията в петте болници в региона вече е 499, като 21 от тях са предназначени за реанимационни грижи.

От Областния оперативен щаб информират, че към момента общо 463 души са настанени в лечебните заведения, като 26 от тях са на интензивно лечение.

Капацитетът за лечение на пациенти с COVID-19 е допълнително увеличен в двете университетски болници в Русе - "Канев" и "Медика". Така над половината от всички легла в УМБАЛ "Канев" вече са предназначени за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Лечебното заведение разполага с 273 легла за пациенти с коронавирус и 12 реанимационни. В него към момента се лекуват 235 души, като 16 от тях са в интензивно отделение.

Трима души с COVID-19 са починали през денонощието в област Русе

УМБАЛ "Медика" разполага със 110 легла, като девет са предназначени за интензивни грижи. Там към момента са настанени 135 пациенти, като 10 от тях са в реанимация.

В останалите три болници в региона - Белодробната болница и Комплексният онкологичен център /КОЦ/ в Русе и многопрофилната болница в град Бяла, има 104 легла. От тях са свободни само 21 и те се намират в КОЦ.

От щаба информират, че на базата на 14-дневна заболяемост област Русе е с 825,6 потвърдени случая на 100 000 души население.

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18928

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет