Студенти стажанти ще помагат в Ловешката болница

В помощ на МБАЛ "Проф. Параскев Стоянов" в Ловеч постъпват четирима стажанти от Медицинския университет в Плевен, съобщават от общинската администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18928

Това са част от мерките, които се вземат след като на 17 ноември спря дейността на Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Причината е, че трима анестезиолози, старшата сестра и още две реанимационни сестри бяха с положителни проби за COVID-19.

Кметът на Свищов разказа за битката си с COVID-19

Сред стажантите, които ще бъдат назначени като санитари, има и двама чужденци. Общината им осигурява нощувка и храна. Това е станало известно на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавируса в Ловеч.

От администрацията информират още, че община Ловеч извършва строително-монтажни работи в болницата, с цел изграждане на лаборатория за PCR тестове.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев е съобщил на заседанието, че отсъстващите ученици по здравословни причини са 7,3 процента, а отсъстващите в детските градини са 6,2 на сто.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18928

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.23 | 19:38
    По късно ще помолят и метачките да се включат.Защо чак сега.Къде беше до сега този министър. Дори днес пратиха много хиляди ученици по училищата с цел да разменят заразите и да ги занесат по домовете си.Къде беше министърчето на образованието.Сигурно е работил десетина часа в някое училище. Кой учител работи нормално при тези условия, когато се страхува за живота си.Министрите не си развалят рахата в почивните дни да решет нещо. Може ли някой да посочи нещо направено навреме?Едва ли! И до 27 ще си бъркат в носовете и пак след дъжд качулка. Колко жертви са предвидени за пози период?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет