В Добричка област две болници ще лекуват пациенти с COVID-19 при нарастване на заболеваемостта

  • 19 ноември 2020 18:23

  • 375
  • 0
В Добричка област две болници ще лекуват пациенти с COVID-19 при нарастване на заболеваемостта
© Getty Images/Guliver (архив)

Две лечебни заведения в Добричка област - многопрофилните болници в Добрич и Балчик, ще лекуват пациенти с COVID-19 и усложнения от инфекцията, съобщиха от областния координационен щаб за предложението, което ще бъде направено до министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Двете болници ще поемат пациентите при достигане на заболеваемост от коронавирусна инфекция 600 на 100 000 души на двуседмична база, посочват от щаба. Всички други лечебни заведения в региона ще трябва да имат готовност да подкрепят двете болници с командировани специалисти.

Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич разполага с общо 329 легла, от които за лечение на пациенти с COVID-19 са 66. Днес 45 от леглата за неусложнени пациенти са били заети, както и четири от определените шест легла за болни на интензивно лечение. МБАЛ-Балчик разполага с 18 легла за пациенти с инфекцията, при които не са настъпили усложнения, и вече са настанени 13 болни, информират от щаба. В третата многопрофилна болница в региона - в Каварна, в епидемичната обстановка са заделени 12 легла за неусложнени пациенти и засега няма настанени болни.

1/3 от починалите с COVID-19 за денонощието са били без придружаващи заболявания

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини