Разкрива се сектор за пациенти с COVID-19 в бившата белодробна болница в Шумен

  • 17 ноември 2020 17:28

  • 394
  • 0
Разкрива се сектор за пациенти с COVID-19 в бившата белодробна болница в Шумен
© bulphoto (архив)

Новоучреденият областен медицински съвет в Шумен подкрепи разкриването на сектор за пациенти с COVID-19 в бившата белодробна болница в града, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

На днешното му заседанието са обсъдени и възможностите за разкриване на допълнителни легла за пациенти с коронавирусна инфекция в базата на Държавната психиатрична болница, която се намира в Шумен.

Една трета от жертвите на COVID-19 у нас за денонощието са без придружаващи заболявания

По информация на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Калоянова вчера е извършен допълнителен оглед в лечебното заведение, при който е констатирано, че базата е неподходяща за лечение на пациенти с COVID-19. Становището ѝ е подкрепено и от всички членове на съвета. Те са решили усилията да бъдат насочени към оборудване и обезпечаване на втори и трети етаж на бившата белодробна болница в Шумен, където да бъдат разкрити около 40 легла за пациенти с COVID-19.

Там предстоят организационни дейности и ремонт на кислородната инсталация, които се очаква да приключат през следващите две седмици. С друго свое решение членовете на Областния медицински съвет са възложили на ДКЦ -1 в Шумен, със съдействието на общинската администрация в града, да организира разкриването на кабинет за преглед и консултации на пациенти с COVID-19, в срок до 24 ноември.

Съветът препоръча на кмета на Шумен, при необходимост, да направи мотивирано предложение до министъра на образованието и науката - за издаване на заповед, касаеща възможността за отсъствие на деца от детските градини по преценка на родителя, допълват от пресцентъра на областната администрация.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
394 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини