В Котел набират медицински персонал за COVID отделение

  • 17 ноември 2020 11:11

  • 260
  • 0
В Котел набират медицински персонал за COVID отделение
© Getty Images/Guliver (архив)

Търси се медицински персонал за разкриване на отделение за лечение на COVID-19 в Специализираната болница за рехабилитация в Котел. В лечебното заведение се разкриват нови работни места за длъжностите "Лекар","Медицинска сестра" и "Санитар". Това съобщи пред репортер на БТА управителят д-р Цветан Влахов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

От болницата са осигурили 11 легла в изпълнение на заповед на здравния министър, но липсват медици, които да се грижат за пациентите. Необходима е и апаратура - за кислород, за вливане и т.н., но приоритет е персоналът, посочи управителят.

Служителите в болницата, които са четирима лекари и четири медицински сестри, са отказали да работят с COVID болни. Ако бъдат прехвърлени в новото отделение, те ще трябва да преустановят работата си на настоящите си позиции. В Специализираната болница за рехабилитация капацитетът е 55 легла, като натовареността е различна, а в момента настанените там са намалели.

Над 10 души в Сливен са се заразили с коронавирус в семейни огнища

Според д-р Влахов, по-подходящо би било разкриването или преобразуването на COVID отделение във Вътрешното отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен, което се намира в същата сграда, като там работи пулмолог, терапевт, подготвени и обучени сестри. По думите му, сега и там лекуват пневмонии, разполагат с кислородни апарати.

По данни на Областния кризисен щаб, към 16 ноември активно болните в община Котел са 43-ма. Засега обстановката в общината не е тревожна, имало е локални огнища, които са затихнали. В града няма реаниматор и близо час-час и половина е нужно, за да бъде транспортиран пациент до областната болница в Сливен.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини