Откриват 150 места за пациенти с COVID-19 в МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив

  • 13 ноември 2020 16:14

  • 362
  • 0
Откриват 150 места за пациенти с COVID-19 в МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив
© bulphoto (архив)

До края на деня община Пловдив ще изпрати на министър-председателя доклад за необходимите средства за обезпечаване на общинското здравеопазване в задълбочаващата се ковидепидемия, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирайки кмета на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на, който разговаря по-рано днес с премиера Борисов в болницата, в която се лекува.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Общинската болница "Св. Мина" има работещо COVID отделение с 30 легла, което приема пациенти от началото на юли, припомнят от общинския пресцентър.

Здравко Димитров благодари на премиера за финансовата помощ за здравеопазването

Община Пловдив започна преструктуриране на отделенията за превръщането на здравното заведение в изцяло болница за коронавирус. От понеделник до момента са разкрити нови 60 места за прием на леки и среднотежки случаи. "На този етап са осигурени медицински екипи за 90 пациенти, но капацитетът на болницата ще се увеличава до 150 легла.

Необходими са още специалисти, оборудване и консумативи, и точно това ще опишем в доклада до премиера", е обяснил кметът. Той е допълнил, че община Пловдив очаква заповед от Министерството на здравеопазването за трансформирането на болницата, за да може тя да сключи допълнително споразумение с НЗОК.

"Информирах г-н Борисов, че още през март сме изпратили предложение на Общинския кризисен щаб до министъра на здравеопазването за възстановяването на специализираната белодробна болница "Димитър Кудоглу", която не функционира от 2015 г. след решение на предишното ръководство на общината", е казал още Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на и е уточнил, че администрацията има подготвена подробна сметка за необходимите средства за ремонта.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини