Заради реорганизацията във връзка с COVID-19 пациенти с трансплантации излизат на протест

  • 13 ноември 2020 09:53

  • 449
  • 0
Заради реорганизацията във връзка с COVID-19 пациенти с трансплантации излизат на протест
© Pixabay

Днес от 13,00 ч. ще има протест на трансплантираните пред Министерство на здравеопазването. Поводът е преместването на диспансера за трансплантации на "Александровска болница" заради реорганизацията, свързана с COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Пациенти с транспалнтации са изключително притеснени за случващото се и обвиняват властите за късната промяна, която ги поставя пред риска да не бъдат лекувани навреме. Те ненамират за правилно единственият в страната диспансер за наблюдение на хора, претърпели бъбречна трансплантация, да се трансформира в COVID отделение.

Вчера стана ясно, че е имало подадена колективна оставка на цялото ръководство на диспансера. Тя обаче не приета от "Александровска болница". Директорът й проф. Борис Богов счете това за безотговорност. Той не скри изненадата от решението на колегите си.

Междувременно на нарочна пресконференция здравните власти увериха, че новото място на диспансера ще е по-сигурно и дори по-удобно откъм материална база.

Какво следва след подадената колективна оставка от екипа на Клиниката по трансплантация в Александровска болница?

"Ако през пролетта ситуацията се нормализира, клиниката ще се върне на сегашното си място", увери главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини