Методи Янков: 90% от частните болниците никога не са имали готовност да приемат заразени с COVID-19

  • 08 ноември 2020 09:16

  • 2058
  • 1
© кадър Нова телевизия

90% от частните болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болни като тези, които са с COVID-19. Това обяви Методи Янков от Националното сдружение на частните болници в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия. Той е ръководител на четири от частните структури.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

"Изпълнихме заповедта на министъра и в две от болниците – в болницата за активно лечение и болницата за рехабилитация разкрихме съответно  20 и 12 легла”, каза още Янков.

Разкриват още 81 легла за болни от COVID-19 в МБАЛ "Св. Петка" във Видин

„Нашият огромен проблем е с болницата по рехабилитация. Това е болница, която има главно персонал от рехабилитатори и болногледачи. Те нямат опит, нямаме и други кадри за това”, допълни той.

Ангелов поиска първа оставка на болничен директор заради отказ да лекува COVID-19

„Болница „Сердика” е една от най-големите онкологии в страната. С тъга ще кажа, че онкоболните изглежда се уплашиха и пациентите ни са намалели с една четвърт и то не става въпрос за нови пациенти, а тези, които вече са били при нас”, посочи той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2058 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.08 | 12:14

1
Крайно време е частните болници, които се финансират от Здравната каса наравно с държавните, а избират само дейностите, които са печеливши да станат наистина болници със всички дейности, или да престанат да бъдат финансирани от здравната каса.Парите да отиват тъм, където се поемат всички дейности.Стига източване!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини