Жена роди естествено след първо секцио

  • 05 ноември 2020 14:24

  • 4035
  • 2
Жена роди естествено след първо секцио
© Pixabay

Нормално раждане след цезарово сечение е възможно, доказаха за пореден път специалистите в УСБАЛАГ „Селена“. Д-р Магдален Матев и екипът на болницата сбъднаха мечтата на 40-годишната Кристина за физиологично раждане на второто й дете след като първото се е появило на бял свят по оперативен път преди шест години. Малката Бориса се роди на 1 ноември с тегло 3 680 грама и дължина 51 сантиметра.

Кристина постъпва в „Селена“ с регулярни контракции в 4.30 часа. Бориса проплакала в 10.50 ч. под грижите на екипа в състав д-р Матев, д-р Бачуров, неонатологът д-р Ана Миовска и акушерка Ракова. Раждането минало съвсем гладко.

Спасиха живота на родилка във Варна след сериозни усложнения

„Разликата в усещането между двата вида раждане е несравнима. Много по-лесно е и възстановяването след нормалното раждане“, разказва Кристина.

Няколко лекари отказали на Кристина да опитат физиологично раждане въпреки напълно нормалното протичане на бременността. Причините са както предходното секцио, така и 40-годишната възраст на родилката. Упоритостта на бъдещата майка я довела в болница „Селена“, където среща разбиране и желание да бъде подкрепена мечатата й да усети появата на бебето си по максимално естествен начин.

Сн. АГ "Селена"

„Рисковано е едно такова раждане и всеки случай е индивидуален. Дори да поемем риска и да опитаме нормално раждане, не можем да дадем гаранция как ще се развие то. Изисква се много търпеливо чакане, активно наблюдение на родилката и минимално вмешателство в естествения ход на процеса“, разказа д-р Матев.

Novini.bg
4035 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мира

2020.11.05 | 14:49

1
Голяма новина това не е сензация много са случаите като нейния и какво като е на 40 българката вече късно ражда а е и второ дете
Отец Недоклатий

2020.11.05 | 15:16

2
Злобна твар...

Добави коментар

Водещи новини