Защо здравеопазването не може да се справи с проблемите?

  • 04 ноември 2020 14:10

  • 1535
  • 1
Защо здравеопазването не може да се справи с проблемите?
© Pixabay

По-добре е пациентите да чакат в линейките, отколкото у дома си, но лошото е, че в момента нашата здравна система е изправена пред един сериозен проблем, който имаме от години – това е организацията. Това каза за БНР председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32997

"Фактът, че всичко се прави ad hoc, означава как години наред са пренебрегвани такива проблеми като организацията. Превърнахме здравеопазването в търговия и това е резултатът сега", коментира Хасърджиев.

Шефът на Спешна помощ-София разкри как може да се намали времето за прием на пациенти с COVID

Той смята. че държавата не е успяла навреме да създаде условия, за да се обслужва големият брой пациенти, а и това да се прави дистанционно.

"Все пак е по-добре да имаш дори и електронна връзка с лекар, пред това да нямате никаква връзка със специалист. Защото голяма част от хората имат нужда само от консултация и насочване, дори понякога успокояване. Тук прилагаме методи отпреди 100 години за връзка с пациента. Няма електронно здравеопазване и това ще бъде големият проблем за в бъдеще. Хронично болни пациенти обикалят за протоколи по болниците с опасност да се заразят с вируса“, коментира Хасърджиев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.04 | 18:51

1
Какво стана с фирмата, която обеща да изработи електронното здравна карта? Може ли някой да даде информация?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини