Пловдивската болница прави антигенни тестове на всички пациенти

  • 03 ноември 2020 11:22

  • 6061
  • 1
Пловдивската болница прави антигенни тестове на всички пациенти
© getty images

Пловдивска болница вече прави антигенни тестове за коронавирус на всички пациенти, които постъпват в здравното заведение. По този начин заразените се изолират от останалите пациенти още преди да бъдат приети и не се допуска разпространение на вируса вътре в болницата. Медицинският персонал също е подготвен и знае в кои случаи обслужват хора с COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В болницата взели решение за масовата употреба на антигенните тестове, след като се наложило да затворят цяло отделение заради заразени с коронавирус медици.

Здравният министър проверява има ли забавяне при лечението на COVID пациентите

"Една спешна пациентка с тежък инфаркт зарази 14 човека от нашето кардиологично отделение, тогава взехме решение, че всеки един пациент, влизащ в болницата за лечение, ще му се прави, за наша сметка естествено, такъв антигенен тест", каза Христо Христев - управител на МБАЛ „Св. Каридат"-Пловдив.

Пациентите с положителни тестове се изолират в отделни стаи. Наблюдават се и ако състоянието им е стабилно се прехвърлят в COVID отделението на болницата.

 "Всяка седмица подлагаме и нашите екипи на такива тестове", добави той.

Антигенните тестове са значително по-евтини от PCR, а са съизмерими по точност. Пробата се взима отново от носа, но резултатът излиза до 20 мин.

 

"Тестът е с изключително висока чувствителност и изключително висока специфичност, което означава, че няма кръстосана реактивност към други вируси, тъй като носът съдържа повече от 70 вида вируси", каза Жулиен Ненков - МБАЛ „Св. Каридат"-Пловдив.

При положителен резултат от болницата подават информация за пациента и към Регионалната здравна инспекция.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
6061 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ваня

2020.11.05 | 23:12

1
Похвално и адмирации! Със забележка към редактора на новината- болницата се казва “Каридад”

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини