Капацитетът за прием на пациенти с коронавирус в Ловешката болница е запълнен

  • 02 ноември 2020 15:55

  • 424
  • 0
Капацитетът за прием на пациенти с коронавирус в Ловешката болница е запълнен
© getty images

Капацитетът от легла за лекуване на пациенти с коронавирус в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч вече е запълнен, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Румяна Нановска, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33000

Затова до края на деня общинските болници в Тетевен, Луковит и Троян, както и частната "Кардиолайф" в Ловеч, трябва да са създали организация и изпълнили заповедта за разкриване на легла за болни от COVID-19, заяви директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч д-р Анета Винева. По думите й, ако лечебните заведения не са създали тази готовност, ще бъдат докладвани на Министерството на здравеопазването и санкционирани.

Проф. Ангелов се закани: Всеки, който не спазва заповедите ми, ще усети цялата сила на закона

"Трикратно-четирикратно увеличаваме леглата в Ловешката болница. Оттам нататък капацитетът не може да бъде повишаван", каза Винева.

Със заповед на РЗИ от днес леглата за заразени с коронавирус в болницата в Ловеч е увеличен на 65. "В инфекциозното и белодробното отделение леглата са запълнени. При днешното разпореждане за още 15 легла за COVID има свободни още четири. Мисля, че още след два часа ще бъдат пълни. Тук капацитетът е приключил. Лекарите са на предела на силите си. Хората не разбират колко е сериозно положението", каза д-р Румяна Нановска.

От РЗИ са подали в Министерството на здравеопазването информация за нуждата от лекари и медицински сестри в областта. В лечебните заведения няма доброволци, целият капацитет работи, добави д-р Винева.

Директорът на Центъра за спешна медицински помощ в Ловеч д-р Силвия Моева посочи, че причината за високия брой хоспитализирани е, че личните лекари лекуват по телефона. "Не винаги лечението е сполучливо и затова в последната седмица се направиха много пневмонии от пациентите и ние направо ги караме за хоспитализация. По телефон не може да се лекува, без да се сложи слушалка, а това е масова практика", каза Моева.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини