COVID отделение с 40 легла разкрива университетската болница "Дева Мария" в Бургас

Ковид отделение с 40 легла, а не само с 10 - както беше досега, разкрива университетската болница „Дева Мария“ в Бургас, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16020

То ще се намира на мястото на онкологичното отделение в бившата Военна болница, каза собственикът на болницата Семир Абумелих. В него ще работят на ротационен принцип 23 медицински сестри и 18 лекари.

"На територията на нашето онко във Военна болница в града. Онкото го връщаме в централата при нас, а там изнасяме екипа. Започваме пълна подготовка по тази тема - кислороди, организация, оборудване, екипи. Там изнасяме и техника и оборудване, диагностиката ще се прави на място. Примерно кугел (дигитален аналогов мобилен рентген), няма да има разкарване на хората. Искаш снимка - на място ще се направи, искаш лаборатория - на място. В момента практическа се чака някой да излезе от Ковид-отделението, веднага да влезе някой друг вместо него", посочи  Семир Абумелих.

Хирургът д-р Стефан Касабов добави: "Последно вчера се обадиха четири линейки. Няма къде".

Специализанти помагат в COVID отделението в V градска болница в София

Обещаният буферен диагностичен център в болница "Дева Мария" не може да бъде разкрит, докато не се решат редица неясноти, каза Семир Абумелих: 

"Кой ще плати PCR-а на пациента? РЗИ да кажат: "Ние ще плащаме всички PCR-и". Коя ще е лабораторията? Те са две лицензирани. Как ще е транспорта до тази лаборатория? Тоест аз като взема PCR-а, те ще дойдат да го вземат или ние ще го пращаме?"

В момента се изготвя единна информационна система, в която ще има данни за броя на свободните легла в болниците с Ковид отделения.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16020

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет