Лекари и сестри от други отделения на УМБАЛ-Бургас започнаха дежурства при пациенти с COVID-19

Лекари и сестри от други отделения на УМБАЛ-Бургас започнаха дежурства при пациенти с COVID-19. Крайната мярка се наложи заради нуждата от помощ на персонала в Инфекциозно отделение в болницата, който не е в състояние да се грижи за толкова много болни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15777

Изготвен е график, според който лекари и сестри от други отделения се командироват в Инфекциозното отделение. Това каза Юлия Андреева, говорител на УМБАЛ в града, цитирана от БТА.

Коронавирусът взе още 42 жертви у нас

Въпреки първоначалния отказ да помогнат на колегите си, част от тях все пак ще го направят. Първите дежурства са на лекари от Ревматологично отделение, които от вчера застъпиха на поста. Пример даде началникът на отделението д-р Иван Казмин, който е в пенсионна възраст, но без колебание прекара целия вчерашен ден в COVID - сектора.

Всички лекари от Ревматологията също ще дежурят, както и медицински сестри. Някои от тях също наближават 60-те години, но споделят, че макар и да не подлежат на мобилизация заради възрастта си, ще поемат риска и призовават по-младите колеги също да помогнат, заяви Андреева. Тя каза, че Кардиологичното отделение на УМБАЛ-Бургас също ще отдели лекари и сестри за дежурства.

По думите ѝ, въпреки командироването, персоналът все още не бил достатъчен, за да обслужва всички 60 легла, разкрити за пациенти с COVID-19. Трудности създавал и фактът, че те се намират в две отделни сгради на болницата - в Инфекциозно отделение и на десетия етаж в терапевтичния корпус, на мястото на Отделението за долекуване.

Още десет легла продължават да работят и за пациенти с други инфекциозни заболявания, които също се нуждаят от лекар-инфекционист, добави Андреева.

Тя информира, че от днес Спешно отделение в УМБАЛ-Бургас вече е с разширен изолатор, в който ще изчакват прием докараните с линейки съмнителни пациенти, докато излязат тестовете им за COVID-19. Изолаторът се намира на мястото на бившия детски спешен кабинет.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15777

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет