Невролог: Студентите по медицина трябва да помагат доброволно, да им се плаща и в краен случай

Мисля, че студентите по медицина трябва да помагат доброволно, платено и в краен случай. По-правилно е да пуснем стажант-лекарите на места, които не са COVID отделения. Те могат да помагат на места, където не достигат лекари, а не в устата на лъва. Това заяви ръководителят на Катедрата по неврология на Медицинския университет акад. Лъчезар Трайков в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16017

„При пациентите с усложнения се налага да се приложат уменията на опитните специалисти, а не студентите. При тях се налагат специфични грижи. За съжаление всяко заболяване вреди на мозъка“, предупреди той.

43-годишен мъж и 48-годишна жена са сред новите жертви на коронавируса в България

„В състояние на криза става ясно колко сме способни, колко сме почтени, колко сме искрени. Недостигът на лекари е в цял свят. Те с отворени обятия приемат нашите добре подготвени млади лекари. В САЩ медицината се развива много по-бързо“, подчерта неврологът.

По думите на акад. Трайков спирането на плановите операции е разходка по много тънък лед.

„Сигурно мярката е пресилена, но при превантивната мярка през март България беше сред отличниците“, допусна той.

„Ако настинеш и ти изчезне обонянието по-вероятно е да е COVID-19. Сега знаем много повече за болестта. Всички лекари следят новите данни за коронавируса с надеждата са де открие лек“, коментира още акад. Трайков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16017

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.26 | 21:37
  ebi si maikata pederas
 2. 2020.10.26 | 19:48
  Алоооооо докторите сърдете се на диктатора той ви натири в това положение
 3. 2020.10.26 | 19:27
  Откъде на къде студентите ще работят безплатно нали ги карате даси плащат обучението а сега без пари. Ако убочението е безплатно може драги караш на безплатен труд . Медицинските кадри ги изгонихме вие ниско заплащане шуро бадженащина по болници и оделения . Избягалите медици получават пет пъти по големи заплати навън медицинските сестри и лаборантки също и никои и немисли дасе връща
 4. 2020.10.26 | 17:57
  С какъв акъл ще пуснете тези студенти,все още деца,както се казва,в тези отделения?Когато имаше протести,че няма сестри,тогава спахте.Сега се сетихте.Оправете си политиката,най-вече бездънната здравна система,променете я!Оправете и заплащането на сестри,акушерки,лаборанти и прочее!Не може акушерка да отговаря за два живота и да получава мизерно и унизително заплащане.Отделно,това е работа,специфична,не всеки я може.Опомнете се!
  1. 2020.10.26 | 19:04
   Pusnete Mangarov pri bolnite! Toi ima imunitet i shte gi lekuva s cai!
 5. 2020.10.26 | 18:38
  що си мисля, май изговаряха едни думи, нещо като военнослужещите, или греша!!!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет