Спират плановия прием и плановите операции в болниците в Русенско

Плановият прием и плановите операции в лечебните заведения в област Русе се преустановяват от днес по разпореждане на директора на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Маргарита Николова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16277

Мярката ще важи до 30 ноември тази година. Заповедта не се отнася за трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, а също така и за дейностите по асистирана репродукция и ражданията, съобщиха от Областния оперативен щаб в Русе.

В болниците няма да се допускат и посещения на външни хора, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася и за контролните органи при осъществяване на дейността им. Лечебните заведения в региона ще трябва да определят и задължителен брой легла за лечение на пациенти с COVID-19, които да не са по-малко от 10 процента от обявените в Регионалната здравна инспекция легла за всяка болница и комплексен онкологичен център. От Областния оперативен щаб припомнят, че утре ще се състои извънредно заседание на щаба, на което ще бъде направен подробен анализ относно заболеваемостта на територията на региона.

Ще бъде обсъден и проект по въвеждането на допълнителни противоепидемични и ограничителни мерки, съобразно епидемичната обстановка.

В Русенско през последното денонощие са диагностицирани 21 души с коронавирус. От тях 14 са приети за лечение в болници, а седем са под домашна изолация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16277

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.25 | 15:45
  Миналия петък получих $ 28755, тъй като съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ...... ===>>> Smartlife3.com/
 2. 2020.10.25 | 15:27
  АБЕ ПОБЪРКАХТЕ ЛИ СЕ БЕ ЦЪРВУЛИ! КОГАТО СЕ ПОЯВИ СПИНА ДА НЕ БИ ДА СПРЯХТЕ ДА СЕ Е.Б.Е.Т.Е!!!!!С ТАЗИ КОРОНА СПРЯХТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ !КАТО МИШКИ СЕ КРИЙТЕ !ЗАПОМНЕТЕ ВСИЧКИ ЩЕ ГО МИНЕМ!!! СПАСЕНИЕ НЯМА!САМО ЧЕ МНОГО ЩЕ ПСИХЯСАТ БЕЗ ДА СА УМРЕЛИ.ДЕЙБА И СТРАХЛИВИТЕ ВИ МИШКИ!СТЕГНЕТЕ СЕ И ЖИВЕЙТЕ СИ ЖИВОТА.КОРОНАТА ЩЕ Е ТУКА ДЪЛГО ВРЕМЕ ,МНОГО ДЪЛГО И ЗА ПОСТОЯННО!ТЯ ЩЕ СИ ВЪРВИ ВСЯКА ГОДИНА!
 3. 2020.10.25 | 12:48
  Бай Ганьо мангала - срам го е да си мие ръцете, срам го е да носи маска, не може да не се напие като сви.ня у селската кръчма и да не ступа жената като се прибере кьоркютук, а после "кой ми докара пандемията" и "що ми затвориха болниците". ми още през март ти казваха, с над 500 човека седмично ще си такова таковата. ама не, Бай Ганьо мангала е умен и почва да верва само като опре яйцето о седалището.
 4. 2020.10.25 | 12:40
  Важното е да не умрем от вируса, от друго може който когато си иска да си мре
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет