В здравни заведения в Търговище са хоспитализирани 94 болни от COVID-19

  • 23 октомври 2020 17:06

  • 721
  • 0
В здравни заведения в Търговище са хоспитализирани 94 болни от COVID-19
© gettyimages

Хоспитализираните в здравни заведение в област Търговище болни от коронавирус са 94-ма. Към днешна дата общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта е 728. Новозаразени през последното денонощие са 70 души, съобщиха след извънредно заседание на Областния кризисен щаб, ръководен от областния управител Митко Стайков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По данни на ръководствата на трите здравни заведение, в МБАЛ-Търговище са настанени 61 болни, в МБАЛ-Омуртаг - 21, и в МБАЛ-Попово - 12. На домашно лечение са 397 души. Излекувани са 205-ма, починали са 32-ма.

Главният секретар на РЗИ-Търговище д-р Марин Йовов коментира ситуацията и подчерта, че новите случаи се движат във възходяща градация, което е притеснително за всички, предаде БТА.

Нов обезпокоителен скок на заразените с COVID-19 у нас

Той е запознал присъстващите с последните заповеди на министъра на здравеопазването, които регламентират мерките за ограничаване на разпространението на заразата и правомощията, с които всяка контролираща организация разполага.

Представители на трите болници в област Търговище са коментирали, че медицинският персонал работи отговорно, но вече има натрупване на умора.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
721 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини