Онкоболно момче е размотавано из столичните болници, защото е с COVID-19

Млад мъж с най-острата форма на левкемия се озова блокиран и без лечение за онкозаболяването си в COVID отделение на столична болница. Повече от два дни младежът не е получил консултация с хематолог, тъй като е бил с позитивен PCR тест.

Майката на Георги Китипов обясни в предаването "Тази сутрин" по bTV, че той е с лека температура и леко отпаднал – като човек на химиотерапия. 

Миналата седмица младежът е бил изпратен от Пловдив в София – в Хематологията, но там са били под карантина и са го изпратили в болница "Св. Иван Рилски", където са му направили PCR тест, който се оказал положителен. Затова в болницата му казват до изчака линейка, която да го закара в инфекциозно отделение. Чакането продължава три часа, а през това време Георги е с температура и учестен пулс. 

Кадър: bTV

Докато майката на младежа разговаря с лекар, на Георги му слагат парацетамол венозно за температурата и една банка хидратация, въпреки че той обяснил, че вече е взел лекарство.  

Признаците, които показа той, означаваха, че е предозиран, направи пулс 145. Дежурен лекар не се отзова и аз в продължение на час и половина със студена вода съм се борила да потуша температурата, твърди майката. 

Пет болници в Пловдив отказаха лечение на жена със съмнения за COVID-19, тя почина

След три часа чакане на линейка Георги вече е в безпомощно състояние. След като пристига екип и го качва в линейка, тръгват да търсят легло в някоя клиника. Такова място има във Втора градска болница, но там кошмарът продължава, защото се оказва, че не е ясно с какви документи Георги е приет там.  На следващия ден много рано сутринта на младежът отново е направен PCR тест и той е отрицателен, следва още един – трети тест, който пък е положителен. 

След това разхождане по болниците лечението на Георги се забавя, но продължава с изписан антибиотик. Майката иска среща с хематолог, но получава отговор, че в това отделение се занимават само с COVID.

Никой няма грижата да се занимава с придружаващи заболявания, твърди майката. 

Коментари

 1. 2020.10.23 | 12:56
  МОМЧЕ, ДРЪЖ СЕ, ЩЕ СЕ ОПРАВИШ НА ПУК НА ТЕЗИ, КОИТО ТИ ОТКАЗВАТ ЛЕЧЕНИЕ. НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ !!! ТИ СИ ОРИСАН ДА ЖИВЕВЕШ, СТЪСКАМЕ ТИ ПАЛЦИ!
 2. 2020.10.23 | 11:52
  защо блокирате коментарите бе изроди?????????????????
 3. 2020.10.23 | 11:32
  Охооо това е само един от поводите. На нашите доктори масово им липсват първите 7 години. Само пари, пари и пари и никакво отношение към пациентите.
 4. 2020.10.23 | 09:48
  Декларирам, ако не получа адекватно лечение, всички осигуровки, които съм внасяла цели 43 години, да се дадат на децата ми. Ако са минимум 10% от заплатите ми, ще са добри пари. Нямам сериозно заболяване, не съм ползвала болнични, освен за раждане, по НОИ не съм била на рехабилитация.
  1. 2020.10.23 | 11:08
   ти пък до тея пари ли опре
 5. 2020.10.23 | 09:45
  Има много готини лекари, които са и добри специалисти, НО има и много алчни говеда с бели престилки, на които дори и за собствените им майки не им пука, ако не им бутнат някой лев! За съжаление в безбожните медицински училища им пълнят главите с какво ли не, но не и с състрадание към пациента!
  1. 2020.10.23 | 11:05
   вярно
 6. 2020.10.23 | 09:59
  Ковида ще съсипе момчето. От рак всеки се излекува ама от ковед никой
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет