Създава се алгоритъм за прием на пациенти със съмнение за COVID-19 в Търговище

  • 21 октомври 2020 21:08

  • 905
  • 0
Създава се алгоритъм за прием на пациенти със съмнение за COVID-19 в Търговище
© gettyimages

Създава се алгоритъм за прием на пациенти със съмнение за COVID-19, регламентиран в заповед на областния управител на Търговище Митко Стайков. Заповедта е издадена днес, съобщи Стайков след извънредно заседание на Областния координационен щаб за борба с разпространението на коронавируса, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28922

Основен повод за заседанието е отчитания ръст в броя на заразени с коронавирусната инфекция лица от персонала на болничното заведение, хоспитализираните диагностицирани и чакащите за прием и лечение пациенти. Идеята е била да се създаде ясен алгоритъм за действие при съмнения за COVID-19.

Карантинирани са две отделения на болницата в Търговище

В заповедта на областния управител е разписано, че задължение на общопрактикуващите лекари е да уговорят приемът на пациенти в здравното заведение, като е необходимо да получат потвърждение за сигурна хоспитализация. Именно личните лекари следва да издадат медицински документ, регламентиращ настаняването на конкретния пациент в болница.

Когато се подават повиквания за контактни и карантинирани във връзка с COVID-19 лица, подлежащи само на лабораторни изследвания или рентгенографии, общопрактикуващите лекари са задължени да издадат необходимите документи за медико-диагностична дейност и максимално бързо да съдействат за осъществяването им.

Контрол по изпълнението на заповедта ще осъществяват всички членове на Областния координационен щаб.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28922

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
905 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини