Създава се алгоритъм за прием на пациенти със съмнение за COVID-19 в Търговище

Създава се алгоритъм за прием на пациенти със съмнение за COVID-19, регламентиран в заповед на областния управител на Търговище Митко Стайков. Заповедта е издадена днес, съобщи Стайков след извънредно заседание на Областния координационен щаб за борба с разпространението на коронавируса, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16278

Основен повод за заседанието е отчитания ръст в броя на заразени с коронавирусната инфекция лица от персонала на болничното заведение, хоспитализираните диагностицирани и чакащите за прием и лечение пациенти. Идеята е била да се създаде ясен алгоритъм за действие при съмнения за COVID-19.

Карантинирани са две отделения на болницата в Търговище

В заповедта на областния управител е разписано, че задължение на общопрактикуващите лекари е да уговорят приемът на пациенти в здравното заведение, като е необходимо да получат потвърждение за сигурна хоспитализация. Именно личните лекари следва да издадат медицински документ, регламентиращ настаняването на конкретния пациент в болница.

Когато се подават повиквания за контактни и карантинирани във връзка с COVID-19 лица, подлежащи само на лабораторни изследвания или рентгенографии, общопрактикуващите лекари са задължени да издадат необходимите документи за медико-диагностична дейност и максимално бързо да съдействат за осъществяването им.

Контрол по изпълнението на заповедта ще осъществяват всички членове на Областния координационен щаб.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16278

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет