Карантинирани са две отделения на болницата в Търговище

Карантинирани са две отделения на болницата в Търговище. Това са Урологично и Неврология, а причината е заболяване на лекари и медицински сестри, дали положителни PCR-тестове, каза за БТА изпълнителният директор на МБАЛ д-р Иван Светулков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16047

В Урологичното отделение от четирима щатни лекари, трима са позитивни - от тях двама се лекуват в болница. С положителен резултат е и една медицинска сестра.

Останалите пет ще работят с COVID-пациенти, тъй като отделението се преструктурира за работа с болни от COVID - 19, поради липса на места в другите специализирани отделения. Спешно болните от Урологично отделение ще се лекуват в Хирургия, уточни д-р Светулков.

Общият брой на заболелите в област Търговище е 559, новите случаи са 37

Карантинирано е и Неврологичното отделение. Там има един позитивен лекар и пет медицински сестри. Пациентите са изписани. Един от тях е дал положителен резултат, към момента е без оплаквания и е карантиниран в дома си. Спешните неврологични случаи ще бъдат настанявани в ОАРИЛ.

Към днешна дата 37 лекари и медицински специалисти от МБАЛ - Търговище са болни или карантинирани. "Повечето от персонала ни не са заразени от пациенти, а при контактите си в обществото", коментира главният лекар. Той е на мнение, че противоепидемичните мерки трябва да се спазват, желателно е и да се ограничат масовите мероприятие и струпването на големи групи хора.

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16047

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет