Лекари се натъкнаха по случайност на сензационно откритие в човешката глава

Човешкото тяло продължава да изумява учените по света. Последното доказателство идва от Нидерландския институт по ракови заболявания, където група лекари съвсем случайно откри в главата на пациент, диагностициран с рак на простата, скрита двойка слюнчени жлези.

Случайното откритие бе направено след обстойно сканиране на цялото тяло на пациент със скенер PSMA PET/CT от най-ново поколение, съобщиха световните агенции.

Доколкото ни беше известно, единствените слюнчени или лигавични жлези в назофаринкса са наистина микроскопични и равномерно разпределени по лигавицата. Така че можете да си представите нашата изненада, когато намерихме новите, обясни онкологът Воутер Вогел и добави, че хората разполагат с три комплекта големи слюнчени жлези, но не и на мястото, на което бяха открити последните.

Снимка: Нидерландски институт по ракови заболявания

Екипът, направил сензационното откритие, споделя, че оттук-нататък трябва да се избягва лъчелечение на пациенти с рак в тази зона, тъй като слюнчените жлези са силно податливи на увреждане от терапията, така че резултатът може да бъде от полза и за онкологията в бъдеще.

Големият Лебовски: Имам рак

Коментари

  1. 2020.10.21 | 13:47
    Започнете сега, като печелите допълнително $ 17 000 или повече, просто като вършите много лесна и проста работа от вкъщи. Миналия месец получих $ 18642 от тази онлайн работа, просто като й давам 2 часа на ден, използвайки моя лаптоп. Вече всеки може да получи тази домашна работа и да започне да печели истински пари онлайн, като просто следва подробности тук ..........==>> Smartlife3.com/
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет