Болница в Бургас отказа да приеме пациент с COVID-19

Болница в Бургас отказа да приеме пациент с коронавирус заради липса на легла.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16097

Жена от Несебър беше разхождана с линейка между различни населени места и върната обратно вкъщи. По телефона служителка обяснила, че няма свободни легла в болниците за лечение на пациенти с COVID и дори да откарат пациента, той няма да бъде приет за лечение.

Маските стават задължителни на открито. Министър Ангелов коментира и ситуацията с президента

Има запис на телефонния разговор. "- Ние звънихме на всички болници за нейния случай и никъде няма свободни легла. Кажете какво правим, кажете какво да направя и ще го направя! Хеликоптер ли да искам, де да знам, на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ли да звъня?“, пита Тодор Марваков, цитиран от БТВ.

Така започва размотаването по болниците за жената, диагностицирана с вируса преди няколко дни.

"Отива при докторите, но я връщат, вчера дойдоха с линейка, взеха я, после пак я върнаха. Връщат болен, заразен с вируса, имаме малко дете, имаме инвалид. Затруднено ѝ е дишането, значи е сериозно", разказа Олга Панайотова, леля на върнатата пациентка.

Близките на болната са притеснени. "Аз не очаквах такова нещо, да откажат приемането на момичето. Уж непрекъснато тръбят маски да се слагат, а връщат болен, заразен с вируса", оплака се Олга Панайотова.

Работодателят на болната също започва да търси медицинска помощ.

Тодор Марваков, разговаря със Спешна помощ: "Защо вие се ангажирате, аз това не знам?"

"Ние можем да пратим линейка, ще я заведат до първата болница, отново ще прозвъним. Те ще ни кажат, че няма легла!", посочват оттам.

Тодор Марваков прозовава: "Моля ви давайте!"

"И ще я върнем вкъщи. Това е, което мога да ви кажа. Ще я доведем до Бургас и пак ще я върнем в Несебър", казват от Спешна помощ.

"Запишете адреса, много благодаря, от мен дочуване!", казва Марваков.

Здравната инспекция няма обяснение защо болниците отказват при наличието на свободни легла. "Около 60 свободни легла, казвам го така, защото те може към днешния час сега или към края на работния ден да бъдат променени, но имаме свободни легла в област Бургас", заяви д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

"Защо служителите на Спешна помощ казват, че няма легла ще установи проверката, искам да разбера защо, кой и как е давал такива обяснения по телефона, както и защо болница е отказала да приеме или да окаже медицинска помощ", допълни д-р Георги Паздеров.

От Спешна помощ посочват, че правят вътрешна проверка.

Министърът също коментира случая. Казва, че това няма как да се случи да няма да легла и, че няма да го допусне. Здравното министерство също ще се заеме с казуса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16097

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.21 | 04:58
  Чакай те бе....то нали няма вирус......яжте лимец и обяснявайте че с ваксините ви тровят.....а и бъдете вегани протестъри.. .
 2. 2020.10.21 | 04:07
  Ох-...,колкУ си нИграмотИнь...!!!
 3. 2020.10.21 | 01:14
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 4. 2020.10.20 | 23:37
  Да плащаш здравни усигоровки и данете приемат . Ами семейството веднага драги осъди в стразбург на човешките права милиони ще искарат
 5. 2020.10.20 | 22:42
  Плащам над $ 90 на час, работейки от вкъщи с 2 деца у дома. Никога не съм мислил, че ще успея да го направя, но най-добрата ми приятелка печели над 10 хиляди на месец с това и тя ме убеди да опитам. Потенциалът с това е безкраен. Ето какво съм правил,...+++>>> Jobnews3.com/
 6. 2020.10.20 | 21:46
  Нали искахте всичко да бачка ето ви резултата диктатора ви изостави да пуката в домовете,
 7. 2020.10.20 | 20:39
  Щом не приемат жената в болницата /пишете коя е болницата / Светкавично късате договора на болницата с НЗОК. Да не се правят на ударени.!?.........
  1. 2020.10.20 | 21:22
   Болницата не е инфекциозна!!Там има пациенти с други болести,които се лекуват!!Държавата да построи инфекциозни клиники,защо закри толкова болници в България!!!Няма и сестри,напуснали са отдавна страната!!
 8. 2020.10.20 | 21:12
  Абе я! Носете си маските под носа и я пратете при Мънгъра да се омешат ;)
 9. 2020.10.20 | 20:38
  Аре стига маски ,каски на маймуни ни направихте,е...л съм го и вируса,каквото ще да става.
 10. 2020.10.20 | 20:22
  Благодарете на Мангъров и на министър Вълчев - тези са гурута на Толупа за това как да пламнем.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет