Д-р Калоян Давидов: Роботизираната хирургия носи много ползи както за пациента, така и за лекаря

  • 15 октомври 2020 15:22

  • 3597
  • 1
©

Новите технологии навлизат в живота ни с изключителна скорост, и ако доскоро смятахме, че нещо като роботизираната хирургия е по-скоро в областта на фантастиката, то днес има няколко места в България, където извършват, и то с изключителен успех операции, благодарение на робота Da Vinci.

Каква е тайната на този вид интервенции, защо са толкова щадящи както за пациента, така и за хирурга, кои са случаите, в които е по-добре да се доверим на технологията на Da Vinci - за това разговаряме днес с д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология и медицински директор на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Той оглавява млад и иновативен екип, който е сред водещите в страната ни.

Когато го питаме кое е най-важното, което пациентите трябва да знаят за технологията на Da Vinci, д-р Калоян Давидов споделя, че прецизността, която позволява този робот за хирурга, е на много високо ниво. "Можем да получим 40 пъти оптично увеличение на областта, която оперираме. А разрезите са реално по 1 сантиметър. Това означава, че травмата и болката, ако изобщо има такава, за пациента са наистина минимални".

Какво още ни разказа доктор Давидов за роботизираната хирургия, вижте в екслузивното видео по-горе!

 

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
3597 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
wed

2020.10.15 | 17:24

1
Правя над 17485 $ на месец, като работя с ниска поддръжка онлайн от вкъщи. Продължих да чувам как други ми разкриват колко пари могат да направят в мрежата, затова избрах да го разследвам. Бях толкова удостоен, че открих тази програма и напълно промених живота си. Последния месец нейната проверка беше 14770, просто се занимавах с компютъра за няколко часа в наличното ми време всяка седмица. Това е моята специалност......Careerclub9.com

Добави коментар

Водещи новини