Връчват наградите „Лекар на годината 2020“

  • 15 октомври 2020 11:49

  • 494
  • 0
Връчват наградите „Лекар на годината 2020“
© Unsplash

На 19.10.2020г. от 18 часа в НИМ (Национален исторически музеей) БЛС ще връчи традиционните си награди „Лекар на годината 2020“.

Съсловната организация получи десетки номинации от цялата страната в категориите: “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2020“. 2020 година несъмнено е белязана от пандемията Ковид-19. Затова и голяма част от категориите пряко или косвено са свързания с Пандемията. Тази година ръководстовото на БЛС реши да създаде и специална категория "Борба с пандемията - Covid-19", в която ще отличи заслужили медици от цялата страна. Имената на победителите в отделните категории ще бъдат обявени по време на тържествената церемония в Националния исторически музей.

Сред официалните гости ще са Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент - омбудсман на Р България, проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. - министър на здревопазването, г-жа Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска - кмет на София, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари.

Последвайте канала на

Novini.bg
494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини