В Университетската болница в Стара Загора могат да се разкрият нови 100 легла за заразени с COVID-19

  • 14 октомври 2020 15:58

  • 445
  • 0
В Университетската болница в Стара Загора могат да се разкрият нови 100 легла за заразени с COVID-19
© Google Maps

В Университетската болница в Стара Загора могат да се разкрият нови 100 легла за заразени с COVID-19. Това става ясно на заседание на Областния медицински съвет, който е свикал областният управител на Стара Загора Гергана Микова, информират от пресцентъра на областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"В последните дни вървим само нагоре. Вероятно най-трудното тепърва предстои през студените месеци, когато ще се увеличи и броят на заболелите от остри респираторни заболявания и други видове грип", е заявил директорът на РЗИ д-р Станимир Станков.

Ето кои градове в България са водещи по новозаразени с коронавирус

Данните сочат, че за последното денонощие са регистрирани 35 положителни проби в региона. Към момента в областта има регистрирани 957 позитивни на коронавирус лица. 802-ма души са под карантина. На домашно лечение са 444, а в болница са 29, е уточнил проф. Йовчев, изпълнителен директор на Университетската болница "Проф. Ст. Киркович".

В реанимацията на болницата се намират 5 души. Двама от тях са интубирани, а трима са на кислородна терапия. Легловата база в Инфекциозна клиника е заета на 50 на сто.

Заради увеличаващия се брой на заболелите от коронавирус от утре в Старозагорска област започват масирани проверки за спазване на противоепидемичните мерки.

От Областния медицински съвет призовават гражданите да спазват въведените ограничения и да се отнасят отговорно към собственото си здраве и това на останалите хора.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини