Акушерка от Пловдив бе избрана за №1 в Европа

  • 11 октомври 2020 21:23

  • 18862
  • 2
Акушерка от Пловдив бе избрана за №1 в Европа
© gettyimages (архив)

Пловдивската акушерка Петя Запрянова е победителят за цяла Европа в специализирания международен конкурс „Kate Granger Awards 2020“, съобщи БНР.

На тържествена церемония старшата акушерка на Родилно отделение към Клиниката по АГ в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, бе избрана за най-добрия професионалист в своята сфера на Стария континент от организаторите на надпреварата, присъждаща отличия за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа. До престижното признание се стига след номиниране на Петя Запрянова от Алианса на българските акушерки (АБА). Поводът е обявяването от Световната здравна организация на 2020 за Международна година на медицинската сестра и акушерката. 

Акушерките у нас били два пъти по-малко от необходимото

В номинацията на АБА Петя Запрянова е определена като висококвалифициран специалист с много качества. В своята видеопрезентация с разказ за дейността си през последните години Петя Запрянова успява да впечатли журито на конкурса. Сертификатът в категория „Акушерство“ за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа ѝ бе връчен от Крис Пойнтън (Великобритания), който е съосновател на кампанията и съпруг на д-р Кейт Грейнджър.

„Чувствам се наистина горд, че участвам във вземането на решения за тези престижни награди. Хората, които работят в здравеопазването, наистина надхвърлят себе си всеки ден и аз им се възхищавам. Кейт със сигурност би се гордяла с всеки човек или екип, който е номиниран, и би се радвала за признанието им”, споделя Крис Пойнтън.

Жена нападна лекарка и акушерка в пловдивския квартал „Столипиново“

Кейт Мириам Грейнджър (31 октомври 1981 г. - 23 юли 2016 г.) е английски лекар и инициатор на инициатива за по-добри грижи за пациентите. През 2014 г тя стартира кампанията „#hellomynameis“, насърчаваща здравния персонал да се представя на пациентите.

Филип Епитропов
18862 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
зелено чооовече

2020.10.12 | 01:20

2
Евала ,гордея се с такива Българи ,Браво Петя , жива и здрава да си ти и семейството ти . Дано има повече истински Българи ,като теб .
Lissa

2020.10.12 | 01:14

1
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Добави коментар

Водещи новини