Проф. Никола Владов: Лекарите ни показаха висок морал и професионализъм

  • 06 октомври 2020 18:55

  • 390
  • 0
Проф. Никола Владов: Лекарите ни показаха висок морал и професионализъм
© Кадър: БНТ

Българските лекар има нужда от известно легитимиране, че си върши работата както трябва. В последните месеци лекарите показаха висок морал и високи професионални качества, въптреки че не им е леко. Това заяви завеждащият Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА проф. Никола Владов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Системата издържа на изпитанието COVID-19“, отбеляза той.

Проф. Ангелов: Дано все повече студенти останат в България след завършването си

„Проблемът е много всеобхватен. Той е и сред лекарите и сред пациентите. Голяма част от лекарите си вършат съвестно работата, а повечето пациенти са нетърпеливи. Достъпът на пациентите до специалисти в България е много лесен, не е така на Запад“, подчерта проф. Владов.

Професорът отчете със съжаление, че донорите у нас намаляват. „ За 2018 и 2019 г. има 17 и 18 донора, тази година те са само 5“. „Това е един процес, към който трябва да се немри верният път. Трябва много интензивно да се работи в тази посока. Донорството спасява животи. Един донор може да спаси много хора. Трансплантацията е бъдещето на съвременната медицина. Трябва да я развиваме в пълен обем“, смята лекарят.

Проф. Никола Владов е убеден, че чудеса се случват с много труд и знания.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини