Проф. Асен Балтов: COVID-19 е устойчив, но не минава през маските и дезинфектантите

Засега нещата са под контрол. Бъдещето на оперативния щаб ще е да сме едни информатори. България засега е един малък остров, който задържа броя на случаите на COVID-19. Това заяви директорът на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов в предаването „Неделята“ по Нова телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13954

Той даде за пример Унгария, където случаите са в пъти по-високи. Това показва, колко е лошо нещата да се изпуснат от контрол.

169 нови случая на COVID-19 у нас и нито една жертва за денонощието

„Направеното от ген. Мутафчийски беше изключително полезно, за да ограничи заразата“, смята проф. Балтов.

„Ние сме застаряваща нация и имаме изключително високо ниво на сърдечно-съдовите заболявания. Тоест, когато имаме едно увредено общество, неминуемо ситуацията се усложнява с COVID-19. Друга причина за високата смъртност е, че много късно пациентите търсят лекарска помощ. Той подчерта, че в момента никой не иска пари за тестове в болниците“, обясни началникът на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" .

„През октомври мисля, че ще задържим едно плато. Не мисля, че ситуацията ще е тежка. Не смятам, че ще се увеличат случаите на коронавируса в болниците, въпреки започването на учебната година. За да се постигне това е нужно да се запази контролът и хигиената“, подчерта проф. Балтов.

„Вирусът го има, той е усточив. COVID-19 не е станал по-силен, не минава през маските и дезинфектантите. Очаквам ситуацията да се усложни през зимните месеци“, посочи той и увери, че болниците са готови да поемат новите случи за шест месеца напред.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13954

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.09.27 | 21:35
  Професоре, сега ли станахте малоумен или така сте роден?!!!!
 2. 2020.09.27 | 21:06
  Професоре, на влизане или на излизане?
 3. 2020.09.27 | 17:33
  Гаден лъжец!За пръв път чувам вирус който е с наноразмери да не може да мине през парцал, наречен маска.Или толкова си лекар или си злонамерен платен лъжец!
  1. 2020.09.27 | 18:31
   Всички вируси са с наноразмери ... Истината е, че няма друо спасение освен правилно поставената маска ... не кърпа или друго. Единствено доказано е за всичките тези години. Не е 100% но все пак е много по-добре от друго Вярно е обаче, че само шлемът не е сериозна защита и това не е добре. Медиците в болниците използват и двете заедно
 4. 2020.09.27 | 18:14
  Този "медик" е прост невежа. Чудно как лекува пациентите си. Не бих се обърнала към него за лечение или съвет. Такива глупости не дрънкат даже и първолаците. Вчера каза че през Октомври ще стигнем по 30 000 болни на ден . Днес разправя че ще бъдем в плато.
 5. 2020.09.27 | 17:49
  Цял свят разбра че маските не вършат работа, само нашите доктори още не са го разбрали
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет