Нова апаратура за безкръвни операции в плевенска болница

В Плевен университетската болница "Д-р Георги Странски" получи нова апаратура за безкръвни операции, купена с целеви средства на Министерството на здравеопазването. Това съобщи говорителят на лечебното заведение Момчил Цветков.

Медицинската техника, която е на стойност около 400 хил. лв., вече се използва от клиниките по хирургия към болницата и служи за операции на органите от стомашно-чревния тракт, жлъчен мехур и други. Вече е опериран по спешност и след това изписан пациент в Първа хирургична клиника.

Нова апаратура за общинските лечебни заведения е закупила Столична община

Лапароскопът е последно поколение от системата "Einstein", има възможност за работа в триизмерен режим, което позволява по-прецизното извършване на оперативните интервенции. Според лекарите системата разширява възможностите на хирургичните екипи. При операциите възстановителният период е по-кратък, а следоперативната болка - по-малка в сравнение със стандартните процедури.

За новата лапароскопска апаратура Плевен разполага с екипи, обучени у нас и в чужбина. Благодарение на тази придобивка, болницата в Плевен, която е второто по големина лечебно заведение извън столицата, има готовност да извършва по спешност операции по всяко време на денонощието, целогодишно, посочи Момчил Цветков.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет