Педиатър: Трябва ни Национална детска болница и то сега

  • 15 септември 2020 17:54

  • 468
  • 1
Педиатър: Трябва ни Национална детска болница и то сега
© Кадър: БТВ

Трябва ни Национална детска болница, която да отговаря на нуждите на децата. Стандартите в детското здравеопазване се променят всяка година. Имаме нужда от подготвени кадри и съвременни стандарти за детско здравеопазване. Това заяви педиатърът д-р Таня Андреева в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27164

Вчера стана ясно, че ще се събори сградата, предвидена за Национална детска болница и ще се изгради нова.

Детската болница е наша обща отговорност, заяви здравният министър

"За щастие договорът за изграждането на детската болница не предвижда неустойки. За нас се породиха нови въпрос – какво се случи в тези четири месеца, в които получихме заявка, че ще се строи нова сграда. Очаквахме да се направи анализ на нуждите и на тази база да се направи задание и концепция, съответстваща на европейските стандарти. Това заяви Цвета Брестничка, председател на Асоциация "Родители".

"Безпокои ни, че няма критерии за качество. За нас стои въпроса и откъде ще се вземат пари. Може би ще се спести от качеството?", допускат от Асоциация "Родители".

"Ние искаме да се контролира, за да няма злоупотреби, а нещата да вървят по направена национална пътна карта. Беше лансирано невярно твърдение, че членовете на обществения съвет ще искат заплащане. Това не е вярно", категорична бе Брестничка.

Д-р Андреева добави, че срокът за изграждане на Национална детска болница вече е прехвърлен. „Изморихме се от обещания. Има лекари, които я чакат от 40 години“.

Педиатърът коментира и старта на новата учебна година под знака на COVID-19. Според д-р Андреева е било правилно да започне присъствено учебната година. "Доволна съм, че започва така, защото изолацията се отрази изключително негативно на децата. Надявам се присъствената форма да продължи през цялата година".

На въпрос трябва ли децата да носят маски, тя отговори: "Децата трябва да прибират маските си и да ги пазят чисти".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27164

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
468 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.15 | 19:52

1
Резидента ще ви направи болницата

Добави коментар

Водещи новини