Нов конкурс за шеф на общинската болница в Дупница

  • 12 септември 2020 21:15

  • 820
  • 0
Нов конкурс за шеф на общинската болница в Дупница
© Pixabay (архив)

Готви се пореден конкурс за шеф на общинската болница в Дупница, стана ясно от заседанието на ръководствата на политическите сили в минипарламента. Последните 5 години болницата смени шестима медицински управители, единият от тях бе и разследван, че няма необходимото медицинско образование, а последните две години болницата се ръководи от прокурист. 

Прокуристът Мария Иванова подаде оставка преди месец, но продължава да ръководи болницата, в която две от отделенията приемат и лекуват COVID-пациенти. Иванова сочи лични мотиви за оставката си, но обяви, че ще остане на поста до избора на нов медицински управител. 

За последните две години дълговете на здравното заведение от 2 400 000 лева са намалели на около 800 000 лева. Болницата закупува и ново оборудване. Ще достави и нов рентгенов апарат. Въпреки финансовите проблеми, не се стигна до драстични съкращения на екипа, а лекари и медицински сестри не са съкращавани.

Проверки на търговски обекти се извършват в Дупница

 На предстоящото си заседание на 25-ти септември общинските съветници трябва да изберат комисия по избора на нов медицински управител. 

Самата процедура ще продължи с месеци. Дотогава болницата ще остане под ръководството на прокуриста в оставка Мария Иванова. Очакваше се в рамките на днешния ден от COVID-отделението на болницата в Дупница да бъдат изписани трима излекувани. След изписването им в отделението няма да има нито един настанен пациент с коронавирус, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
820 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини