Проф. Костадин Ангелов: Увеличаваме цените на клиничните пътеки

Днес бе подписан анексът към Националния рамков догоров, с който се увеличават цените на редица здравни дейности. Това са част от положителните неща, които постигнахме съвместно с БЛС и БЗС. Изказвам личната си благодарност към колегите си. Това заяви министърът на здтравеопазването проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. по време на брифинг, предаде репортер на Novini.bg.

„В болничната медицинска помощ, където има над 350 лечебни заведения, цените на клиничните пътеки ще бъдат увеличени с 20 лева. С тях ще се покриват цените на тестовете за пациенти със съмнения за ковид. Това увеличение ще има устойчив характер и ще продължи до 2021 г.“, подчерта той.

Вирусолог: Грипът и COVID-19 се предават по един и същи начин

„В първичната медицинска се предвижда увелкичение на цените на практиките средно с 10%. Това увеличение ще има устойчив характер и ще продължи и през 2021 г. В първичната извънболнична медицинска помощ пътеките се увеличават с 10% Увеличават се както цените, така и обемите на дейностите, Цените на първични и вторични прегледи също се увеличават с 10%, увеличават се и обемите. Това касае приблизително 6000 практики “, изтъкна здравният министър.

„В денталната помощ се предвижда покачване на дейностите с 10% без протезите, като целта е да се увеличат месечните плащания  считано от 1 август 2020 г. Целта на това е да се увеличат услугите за пациентите. Това ще доведе до повишаванена качествата на предлаганите услуги. С 10 % се увеличават и цените при фармацевтите при заплащането на рецепти, които са 100 % реимбурсирани от НЗОК“, коментира министър Ангелов.

Коментари

  1. 2020.08.14 | 19:24
    я си е%#@*те пу%$#*тката вайчина ве мафиоти , една стотинка здравни осигуровки и данъци няма да платя докато съм жив и няма да ви аргатувам , лекари убийци и лъжци
  2. 2020.08.14 | 17:40
    Аз ви разказах за този Ангелов многократно, той е символ на шуробаджанащината и корупцията, развил се професионално и финансово със "връзки", той още като студент твърдеше че щял да стане директор и позна, даже за няколко години стана, доцент, проф., сега министър, не за защото е по умен от останалите, не просто е хитър по подобие на ББ .
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет