Белодробното отделение на ловешката болница е затворено заради коронавирус

Белодробното отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч е карантинирано за 48 часа, считано от 15.00 часа на 13 август, за изследване на персонал и пациенти и провеждане на крайна огнищна дезинфекция. Това е станало със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Ловеч, заради пациент с положителна проба за COVID-19, съобщават от областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12705

Спира се приемът в отделението на нови пациенти, а нуждаещите се от хоспитализация ще се насочват към Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян за този период, пояснява БТА.

Пациентката с коронавирус е 46-годишна жена от село Кирчево, община Угърчин.

Тя е била хоспитализирана на 6 август в ловешкото белодробно отделение с обострено хронично белодробно заболяване. Настанена е в изолатор, направени са й два PCR теста, които са отрицателни. Поради неповлияващо се лечение е изследвана отново, като третият PCR е положителен. Преведена е в Инфекциозно отделение.

Установена е епидемиологична връзка с предходно доказани и съобщени случаи в село Кирчево. Контактните лица на пациентката са седем, които са поставени под карантина и е взет материал за изследване. Няма контактни лица по месторабота.

От последното денонощие в Ловешка област са регистрирани и още три случая на заразени с коронавирус. Два са от семейно огнище в Луковит.

 

176 са новите случаи на COVID-19 у нас

Това са 17-годишно момиче и 61-годишна жена, които са без оплаквания и на домашна изолация.

Другият случай е на жена на 21-годишна от Ловеч, пристигнала на 12 август, след едномесечен престой в Албания. Лицето е поставено под карантина от граничните здравни власти в Кюстендил, изследването е направено в лаборатория в София след пристигане в страната. Установен е контакт със семейството, препоръчано е карантината да се изпълнява самостоятелно, с цел недопускане контакт с останалите членове на семейството. Днес лицето пристига от София с личен транспорт и ще бъде карантинирано от РЗИ-Ловеч.

Към 10,00 часа на 14 август общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 51, активните случаи са 14, от които пет на домашна изолация и 9- хоспитализирани. Излекуваните са 35, починали двама, добавят от областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12705

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет