Подобряване обслужването на пациенти с COVID-19 в Дупница обсъдиха министър Ангелов

  • 12 август 2020 13:08

  • 347
  • 0
Подобряване обслужването на пациенти с COVID-19 в Дупница обсъдиха министър Ангелов
©

Организационни проблеми, чието решаване ще подобри диагностицирането и лечението на пациенти с COVID-19 в общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Дупница обсъди министърът на здравеопазването проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. с кмета на града Методи Чимев, прокуриста на лечебното заведение Мария Иванова и общинския съветник Емил Гущеров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Като мярка за подобряване на обслужването на непотвърдени и положителни за коронавирусна инфекция пациенти, ще бъде предприето преструктуриране на отделения в лечебното заведение.

За целта пневмофтизиатричното отделение и вътрешното отделение на болницата ще бъдат обединени. Това ще улесни работата на медицинския екип, обслужващ пациентите, а на болните ще бъде гарантирано оптимално качество на оказваните медицински грижи.

Министър Ангелов пое ангажимент да съдейства за разговор с НЗОК във връзка с клиничните процедури, по които лечебното заведение следва да работи в контекста на COVID-19 епидемията. От болницата заявиха, че към момента разполагат с достатъчно легла за пациенти с COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини