Затвориха за 48 часа кардиологичното отделение на болницата в Ловеч

Кардиологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Кардиолайф" в Ловеч е затворено за 48 часа със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция, съобщават от пресцентъра на областната администрация. Мярката е в сила до 19 ч. на 2 август. Причината - пациент, който е бил на лечение в отделението, е с положителен тест за коронавирус.

В периода 19-27 юли 77-годишна жена от област Видин е била на лечение в МБАЛ "Кардиолайф" в Ловеч по повод кардиологичен проблем. На 30 юли е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч със съмнение за COVID-19. Положителен PCR тест потвърдил диагнозата.

Ето къде са новите заразени от COVID-19 в страната

Контактните на възрастната жена ще бъдат изследвани, а в Кардиологичното отделение ще бъде проведена крайна огнищна дезинфекция. Нуждаещи се от лечение пациенти ще бъдат пренасочвани към плевенска болница.

Взети са проби от 22-ма души персонал на болница "Кардиолайф", пет проби на пациенти, които в момента са на лечение в засегнатото отделение, и две проби на контактни от семейството.

Коментари

 1. 2020.08.02 | 05:54
  Доктори са. И те са хора а ние отказваме да носим маски.Ние не искаме да ги пазим. Защо те трябва да ни пазят нас.
 2. 2020.08.02 | 02:16
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- Sexcris.Com
 3. 2020.08.01 | 19:51
  Жената от видинско,преди това е била на лечение в Плевен.Имало е кръвни преливания.Там е правен тест,резултата е бил отрицателен.Изписват я недоизлекувана.Започва да припада и тогава постъпва в ловешката болница.Изписват я и от там,отново недсизлекувана.Когато отново припада,лекаря от повиканата спешна помощ в Ловеч се съмнява за корона и бие тревога.Обаче,след положителния тест,никой от персонала не желае да влиза и в момента дъщеря и се грижи за нея.
  1. 2020.08.01 | 21:32
   Промиха им мозака на тоя народ. Да но се оправи жената . Ама тва доктори ли са да вярват в приказки за дядо колета и да не се грижат за пациентите си ....
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет