Говорителят на Спешната помощ в София с подробности за смъртта на д-р Стамов

Вечерта, преди да поиска линейката, той каза, че много го е страх. И тук искам да уточня, че д-р Юлиян Стамов не иска линейка, защото е в тежко състояние, а за да бъде хоспитализиран и да му бъде направена снимка на белите дробове. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV говорителят на Спешна помощ в София Катя Сунгарска.

,,На 18-и юли д-р Стамов и още двама колеги отиват на адрес при пациент с кардиологични проблеми. Не знам колко време остават у дома на пациента, но знам, че той след това бива транспортиран във ВМА, където впоследствие издъхва. Направен му е тест за COVID-19, който излиза положителен. Така на 21-ви юли колегите от ВМА ни се обаждат и казват, че резултатът е положителен. Още в същия ден ние се свръзваме със столичното РЗИ и на следващата сутрин в 8.00 часа тримата колеги, отишли на адреса, трябва да дадат проба за коронавирус. Вечерта на 21-ви срещу 22-ри д-р Стамов иска линейка за друго болнично заведение, където да бъде тестван и да му бъде направена снимка на белите дробове'', обясни Сунгарска.

Проф. Иво Петров с коментар за починалия лекар от Спешна помощ

В крайна сметка той успява да убеди своя приятел и колега, който е шофьор на линейка, да го откара в болничното заведение и това става в личен разговор по телефона. На 27-и д-р Стамов се обажда и казва, че антибиотиците не му помагат и той веднага е приет в болнично заведение в среднотежко състояние, сподели още говорителя на столичната Спешна помощ.

Починалият медик от Спешна помощ най-вероятно се е заразил с COVID-19 пет дни преди да развие първите симптоми

Катя Сунгарска категорично отхвърли твърденията, че медиците в София посещават домашни адреси без необходимите предпазни средства.

Всички екипи на Центъра за спешна медицинска помощ са оборудвани с индивидуален шлем, пет маски с висока защита, ръкавици и дезинфектанти. Оборудвани сме с почти всичко, но не разполагаме единствено с бял гащеризон, разясни тя и увери, че след всеки адрес защитните облекла се сменят и изхвърлят в определени контейнери, а линейките винаги се обеззаразяват, когато се връщат от случай на коронавирус.

Коментари

 1. 2020.07.06 | 12:00
  Докато хейтърите говорят щаба и Мутафа лапат пачки ! Някой трябва да снеме и техните чекмеджета ! Докторите станаха търгаши със болките на хората ! Хем не знаят , , а са алчни вълци ! Нямаш ли пари , мри е техния лозунг днес !
  1. 2020.07.06 | 15:39
   ами не ходи на доктор, тъкмо ще освободиш света от малоумието си,аман!
 2. 2020.07.06 | 10:08
  в нормалните държави има оставки
  1. 2020.07.06 | 15:37
   За какво оставка?За това,че се въведоха мерки и избегнахме ситуацията в Италия?Нали искахте отмяна на мерките, и това получихте, никой вече нищо не спазва,проблемът си е ваш и никой няма да ви е друг виновен,ако родителите ви или болни роднини и близки се споминат. А пък за това,че се давали пари,като гледам няма такова нещо,защото иначе тъпаците щяхте да сте първи там,вместо да опявате тук.
  2. 2020.07.06 | 11:35
   В нормалните държави, има кой да замени тези, които подават оставки ! А в псевдо "комунистическа" Бъ гария, няма кой ! Така е и с Борисов! За това е толкова дълго на власт ! Ш'баните "комунисти" БСП-БКПрестърници, докара България до тава дередже !
 3. 2020.07.06 | 10:57
  Бялата мафия в действие. Първо заразния пациент е изписан от Пирогроб за домашно лечение. После като го закарват с въпросния екип на бърза помощ, отказват да го приемат. ВМА също отказват и докато се пазарят, човека умира в линейката. Чак след това 'го приемат в шокова зала' за да напишат смъртен акт и да вземат парите за мнимото спасяване. Лекаря в линейката е без защитно обурудване, но е изпратен. И за капак не си мърдат пръста да помогнат на своя колега лекар. Оставят го да умре без да се опитат дори да му помогнат. Даже не са пожелали да му направят обикновена рентгенова снимка. Иначе са на първа линия и са велики. Нямам думи да опиша колко низки и двулични са всички в бели престилки. Как пък един не се обади да каже нещо. Но за 1000-та лева реват.
  1. 2020.07.06 | 15:33
   Компетентнико,ти какво образование имаш? На колко човека изобщо някога помогна? Не ми отговаряй, знам, че отговора е КРЪГЛа НУЛА!
 4. 2020.07.06 | 12:14
  Прах в очите на балъците
  1. 2020.07.06 | 15:29
   Бръмбъри в празните кратуни на глупаците, бих казал аз! Ако се разболееш,ще оревеш света защо не те лекуват от вчера за днес, безплатно и да о да има кой изобщо да го прави. Такива като теб не спират да мрънкат, но истината е,че си заслужавате съдбата с тъпотията и наглостта и липсата на елементарна съпричасност! Този починал заради изпълнението на дълга си човек,има със сигурност семейство и близки,които скърбят, а разни примитиви тука се правят на интересни
 5. 2020.07.06 | 10:33
  искаш оставката?Ти нормален ли си?Искай собствената си оставка,эащото си прост и элобен!Никой не може да бъде спасен,ако самият той не иска да бъде спасен.Не може само да искаш да получаваш!Трябва и да дадеш:в случая трите Д - ДИСТАНЦИЯ, ДЕЭИНФЕКЦИЯ, ДИСЦИПЛИНА! Никак не е трудно,ако си отговорен, и добронамерен !
  1. 2020.07.06 | 13:23
   Жалко, че мнения изказват много неграмотни и невежи хора/съмнявам се,че са хора/.Те не проявяват милост към никого, за да спазват трите-Д!!!Както подлагат на съмнение съществуването на вируса ще тичат презглава при най-малките симптоми.И познай къде ........при лекарите естествено, към чийто труд в момента не проявяват капка съчувствие.
 6. 2020.07.06 | 12:02
  Идиоти малоумници, престанете с тези апокалиптични изказвания. Какви хора сте вие.
 7. 2020.07.06 | 10:29
  Аз ли нещо не схващам, но тази трагедия не стана ли в началото на юли, а в сатията се говори за бъдещи събития- 18 и 21.ЮЛИ?
 8. 2020.07.06 | 09:42
  Разпасаната команда наречена Българи успешно заразява всички медици машала на такъв народ който не спазва никакви дисциплина и правила.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет