ВМА получи дарение от защитни медицински средства от Китай

Дарение от защитни медицински средства и материали за борба срещу Covid - 19 бе получено днес във Военномедицинска академия (ВМА) от Министерството на националната отбрана на Китайската народна република.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15546

Заместник-началникът на ВМА – София полк. доц. Димо Димов и старши полковник Лю Вейдон, аташе по отбраната на Китай взеха участие в кратка церемония по предаване и приемане на дарението.

Бойко Борисов посети предприятие в Троян, което произвежда 65 000 защитни маски на ден

Дарението пристига в резултат от проведените през март разговори между министър-председателя на Република България и президента на Китайската народна република. То включва защитни и хирургически маски, медицински респиратори, предпазни медицински очила и щитове, медицински и медицински непромокаеми престилки, инфузионни помпи, машини за дезинфекция и др. Общата стойност възлиза на около 500 000 лева (2 млн. китайски юана).

Организацията по транспортирането от Пекин до София е осъществена от китайска страна със съдействието на Посолството на Китайската народна република в София и активното участие на офиса на аташето по отбраната, в координация с българското Министерство на отбраната.

Дарението се приема с благодарност от Министерството на отбраната на Република България и е знак за доброто сътрудничество между двете министерства.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15546

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет