Лекарка от Афганистан се бори на първа линия с COVID-19 в Лом

  • 24 май 2020 18:27

  • 19576
  • 1
Лекарка от Афганистан се бори на първа линия с COVID-19 в Лом
© Getty Images/Guliver

COVID-19 успя да извади на показ не само страховете ни, но и най-доброто от всеки от нас. Край Дунав една лекарка от Афганистан работи наравно с българските си колеги. Избрала да дойде у нас заради розите и вече 15 години работи в болницата в Лом, съобщи Нова телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Д-р Шакилла Попал е на първа линия в ломската болница в борбата с COVID-19. Тя е при своите пациенти денонощно вече два месеца.

Акад. Богдан Петрунов: Не е доказано, че можем да разчитаме на антителата, създадени след зараза с COVID-19

В момента обаче е сама, защото колегата й се е разболял от болестта.

„От 19 март съм непрекъснато тук като само веднъж от разстояние съм успяла да видя своето семейство, тоест съпруга ми и детето ми, което е на 14 години“, казва Шакилла Попал – Димитрова, която е инфекционист в МБАЛ „Свети Николай Чудотворец“ – Лом.

„Те знаят с какво се занимавам и ме подкрепят. Знаят, че в момента е въпрос на морална отговорност. Аз, откогато съм избрала инфекциозните болести знам, че някой ден може да дойде и такъв ден, какъвто е в момента“, разказва още тя.

Но въпреки всичко има дъщеря, която я очаква с нетърпение, както и съпруга ѝ, който е ортопед в софийска болница.

„Като обяснявам, особено на дъщеря ми, защото тя е малка на 14 години и като ѝ казвам, колко много я обичам и тя ми казва: „Аз знам, че ти ме обичаш и в момента си в затруднено положение и аз те обичам“.

"Казва ми, че се гордее с мен, а моят съпруг ми каза, че и той напълно ме подкрепя и че ме познава най-добре от всички и друго няма да направя освен това, което е в момента“, казва Шакилла Попал.

Чува се и с близките си в Афганистан, за да ги успокои, че е добре.

„Всъщност баща ми живее в Афганистан, защото той е голям патриот, имам и брат и сестра, които живеят а Афганистан. Те всички ме подкрепят. И само ми казват: „Пази се, пази се, пази се“ и аз се пазя“, разказва Попал.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
19576 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mella

2020.05.25 | 02:16

1
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в >>> Sexcris.Com

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини